Wat is shiatsu?

Shiatsu is een traditionele Japanse vorm van lichaamswerk die gebruikmaakt van druktechnieken om de energiestroom in het lichaam te bevorderen en gezondheid en welzijn te ondersteunen. Lees hier meer over onze Zen Shiatsu stijl. 

Wat leer ik tijdens de shiatsu-opleiding?
Tijdens de opleiding leer je verschillende shiatsutechnieken, anatomie en energetische principes. Je leert hoe je een volledige behandeling geeft die bijdraagt aan de balans en gezondheid van je cliënt. De effecten zijn helend en meestal verminderen klachten of verdwijnen ze.

Hoe lang duurt de opleiding?
De Zen Shiatsu-opleiding biedt een vierjarig programma waarin je wordt opgeleid tot professioneel shiatsu-therapeut. Elk jaar heeft een specifieke focus, van basisvaardigheden tot zelfstandig behandelen en afstuderen. Bekijk hier het lesprogramma.

Is er voorafgaande ervaring vereist?
Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist. Heb je enige ervaring met fysiotherapie, massage of lichaamswerk, dan kan dat nuttig zijn. We werken wel volgens de principes van “the beginners mind”, dus vragen onze studenten om open te staan voor onze Zen Shiatsu behandelmethode. 

Wat zijn de kosten van de shiatsu-opleiding?
Hier vind je een duidelijk overzicht van alle kosten.

Kan ik in delen betalen?
Ja, het is mogelijk om de opleiding in delen te betalen.

Krijg ik een diploma na het voltooien van de opleiding?
Ja, de Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam is een van de weinige shiatsu opleidingen in Nederland met de juiste HBO-niveau “…” accreditatie van de Nederlandse overheid.
Na het eerste jaar ontvang je het diploma Shiatsu Masseur (“masseur” is een vrije beroepsnaam).
Na het afronden van de vierjarige opleiding mag je jezelf Shiatsu Therapeut noemen (“therapeut” is geen vrije beroepstitel).

Kan ik shiatsu als beroepsmatig therapeut gebruiken?
Ja, na het behalen van het shiatsu diploma kun je als shiatsutherapeut werken. Behaal je tevens je diploma voor westerse Medische Basiskennis (MBK) en schrijf je je in bij een beroepsvereniging, kunnen je behandelingen deels vergoed worden door de zorgverzekering wanneer iemand aanvullend verzekerd is voor Alternatieve Zorg.

Hoeveel tijd moet ik per week aan de opleiding besteden?
We hebben per jaar een overzicht gemaakt met de studiebelasting. Bekijk hier het lesprogramma.

Zijn er mogelijkheden voor bijscholing na de opleiding?
Ja, onze nascholingen zijn voor alle shiatsu-studenten en therapeuten toegankelijk, ongeacht de vooropleiding. Bekijk hier het overzicht: https://www.zenshiatsu.nl/cms/nascholing/

Ik heb momenteel geen tijd of interesse in de volledige opleiding, kan ik ook shiatsu workshops of shiatsu cursussen volgen?
Ja, we hebben leuke laagdrempelige Vijf Elementen workshops van 2 uurtjes, maar ook een introductiecursus van 10 lessen. Bekijk hier de eerstvolgende mogelijkheden.

Neem contact op