De Zen Shiatsu opleiding biedt een vierjarig programma waarin je wordt opgeleid tot professioneel shiatsu therapeut. Elk jaar heeft een specifieke focus, van basisvaardigheden tot zelfstandig behandelen en afstuderen. Hieronder vind je een kort overzicht van elk studiejaar.

Eerste jaar: Basis van Shiatsu

Je leert de basisbehandelingen en de theorie van Oosterse Geneeskunde. De nadruk ligt op lichaamshouding, druktechnieken en zelfmanagement. Na het afronden van het eerste jaar ontvang je het diploma Shiatsu Masseur.

Meer over het eerste jaar >

Tweede jaar: Meridianen en Verdieping

Je verdiept je in de meridiaan leer, gevorderde technieken en de pathologie van het energetisch netwerk.

Meer over het tweede jaar >

Derde jaar: Diagnose en Behandeling

Het derde jaar richt zich op diagnostische vaardigheden en het zelfstandig behandelen van cliënten, met focus op kyo en jitsu.

Meer over het derde jaar >

Vierde jaar: Afstuderen en Professionaliteit

In het laatste jaar werk je aan je scriptie, loop je stage en rond je af met een praktijkexamen.

Meer over het vierde jaar >

Studiebelasting per leerjaar

De studiebelasting varieert per jaar. In het eerste en tweede jaar heb je wekelijks les op maandag- of woensdagavond. In het basisjaar besteed je 2 à 3 uur per week aan het trainen van de behandelde stof, naast het maken van verslagen. In het tweede jaar komt daar studietijd voor de meridianen bij, met een belasting van 3 à 4 uur per week.

In het derde en vierde jaar zijn er een aantal weekenden les per jaar. Het derde jaar omvat stages, supervisie en huiswerk, wat 5 tot 7 uur per week vraagt. Ook in het masterjaar ligt de belasting op 5 tot 7 uur, met focus op stage, supervisie en het afronden van je scriptie.

Geïnteresseerd in de Zen Shiatsu opleiding. Schrijf je hier in!